Pisztáciás keksz

Elkészítés

A lisztet, a fahéjjal és a sóval összekeverem.

A vajat a cukorral és a narancshéjjal keverőgépben habosra keverem, a fordulatot lejjebb veszem és fokozatosan hozzákeverem a lisztet, ha homogén, hozzáadom a pisztáciát és a vörösáfonyát is. A tésztát két egyforma részre osztom, kb. 4 cm átmérőjű (lekerekített sarkú) hasábokat formálok mindkettőből, fóliába csomagolom őket és legalább 2 órára hűtőbe teszem.

A sütőt 160 fokra melegítem, 2 tepsit sütőpapírral kibélelek. Az egyik hasábot kiveszem a hűtőből, minden oldalát a kissé felvert tojással megkenem, cukorba hempergetem (vagy megszórom) és NAGYON ÉLES késsel kb. 1/2 cm-es szeleteket vágok (figyelni kell, mert a pisztáciák miatt nem nagyon könnyű a szeletelés, de ha jó hidegen csináljuk, működik). Érdemes minden szelet után fordítani egyet a hasábon, hogy megtartsa szögletes formáját.

A szeleteket tepsire rendezem és kb. 15 perc alatt készre sütöm őket. Akkor van kész, ha halványbarna színt öltenek a sütik.

A tésztát lefagyasztva akár 1 hónapig is tárolhatjuk!

vissza a listára