Répatorta

Elkészítés

Sütőt 200 fokra előmelegíteni, répát megtisztítani, lereszelni. A cukrot, az olajat, a tojásokat krémesre keverni. A száraz hozzávalókat (liszt, só, vaníliás cukor, sütőpor, fahéj, gyömbér) egy másik edénybe összekeverni, majd óvatosan a tojásos masszába forgatni. Ezután belekeverni az apróra vágott mazsolát, a reszelt sárgarépát az 1 citrom és a narancs reszelt héját és a narancs levét, és a durvára tört diót. 24 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt sütőformában 50 perc alatt megsütjük, majd rácson hagyjuk kihűlni. Krém: a vízgőz fölött megolvasztott csokoládét összekeverni a mascarponéval. A tejszínt kemény habbá kell verni, majd beleforgatni a csokis masszába.

Vége: a félbevágott torta közé krémet teszünk, a tetejére szintén és durvára vágott dióval megszórjuk.

vissza a listára