Rizottó shitake gombával, naranccsal és kesudióval

Elkészítés

A mogyoróhagymát olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a rizst és megpirítjuk. Melegítsük fel az alaplét, pirítsuk meg a kesudiót és hagyjuk kihűlni. Öblítsük le a narancsokat, és reszeljük le a héját egy reszelőn. Öntsük a forró húslevest és a felforrósított narancslét a rizsre. A rizst folyamatosan keverjük. Hámozzuk meg a narancsot és vágjunk narancsfiléket.
Keverjük lassan, folyamatosan, szükség szerint adjunk hozzá meleg alaplét.
A shitake gombát és a megtisztított szárzellert olajban megsütjük.
Ha a rizottó a kívánt állagú, tegyük bele a narancsot, valamint gomba és zeller keverékét, vajat, sajtot és keverjük össze, hogy a rizs a kívánt állagú legyen.
Adjunk hozzá kesudiót és tálaljuk.

A recept részben eltérhet a műsorban látottaktól.

vissza a listára