Ropogós kelbimbó édes chiliszósszal

Elkészítés

Kőmozsárban pépesre zúzzuk a fokhagymát és a chilit. Áttesszük egy kis keverőtálba, hozzáadjuk a lime levét, a cukrot, halszószt, rizsecetet és annyi vizet, hogy folyékony, de sűrű öntetet kapjunk.

A kelbimbót megtiszíttjuk, kettévágjuk, egy kévés olajjal meglocsoljuk vagy még jobb, ha vékonyan bespricceljük. Sózzuk, borsozzuk és air fryerben ropogósra sütjük. Ha nincs air fryerünk, 2-3 adagban forró olajban is süthetjük. Ezután papírtörlőre szedjük, majd meglocsoljuk egy kevésöntettel – ügyelve hogy ne áztassuk el és ropogós maradjon, megszórjuk pirított, durvára tört mogyoróval vagy szezámmaggal és azonnal fogyasztjuk.

vissza a listára