Serpenyős karaj sárgarépapürével

Elkészítés

A püréhez a répákat megpucoljuk, felkarikázzuk.

Egy kisebb lábasba tesszük az alaplével, sóval, borssal, citromborssal, majd fedő alatt kb. 20 percig főzzük, amíg megpuhul.

A puha répát kiszedjük és botmixerrel pürésítjük, közben annyi folyadékot adunk hozzá a főzővízből, hogy krémes állagot kapjunk. A maradék vajat is beledolgozzuk a citromlével együtt.

A hússzeletek mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat és a vajat. A hússzeleteket sütni kezdjük. Közben a fokhagymagerezdeket héjastul megroppantjuk és a hús közé dobjuk a kakukkfűvel együtt.

Ha megsült a hús, a serpenyőben lepirítjuk a zsenge sárgarépát és a zöld spárgát.

Tálaláskor a pürét szétkenjük a tányéron és elhelyezzük rajta a szelet húst és a pirított zöldségeket, és meglocsoljuk a szafttal.

vissza a listára