Sertéspaprikás, tészta

Elkészítés

Elkészítés:
A sertéshúst szeletekre vagy kockákra vágjuk, megszórjuk sóval és borssal. Az apróra vágott hagymát olajon világosra pirítjuk. A húst a hagymás alapra tesszük, megpirítjuk, majd hozzáadjuk az őrölt paprikát és elkeverjük (de nem hosszan, nehogy a paprika megégjen). A keveréket felöntjük vízzel, fedővel lefedjük és puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult a tejszínben elkeverjük a finomlisztet, besűrítjük a szaftot. Szükség esetén sózzuk és tejszínnel enyhítjük (lehet tejföllel is). Knédlivel vagy tésztával tálaljuk.

BURGONYA NUDLI – KÖRET

Elkészítés:
A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, lereszeljük és egy gyúródeszka közepére reszeljük. A burgonyába mélyedést vájunk, beleöntjük a felvert tojást, amit előzőleg megsóztunk, hogy szép sárga maradjon. A burgonyát is megsózzuk, és hozzáadjuk a lisztet. Sűrű, sima tésztává gyúrjuk, hosszú hengerré formázzuk és egyforma nagyságú nudlikat vágunk. A nudlikat forró vízben megfőzzük. Kiszedés után a nudlikat egy tálba tesszük, leöntjük vajjal, vagy olvasztott zsírral és tálalhatunk.

vissza a listára