Sertésszűz és bélszín bearni mártással és zöldbors mártással, zöldségekkel

Elkészítés

A megtisztított húsokat szeleteljük, majd kevés zsiradékon sózva, borsozva megsütjük. A kukoricát, a sárgarépát és a gyökeret megfőzzük és kevés borssal, sóval némi olajon hirtelen pirosra sütjük. A zöldbors mártáshoz a felolvasztott vajban megpirítjuk a finomra vágott újhagymát. Hozzáadjuk a zöldborsot, sózzuk, borsozzuk, majd tejszínnel és alaplével felöntve beforraljuk. A bearni mártáshoz az apróra vágott hagymát, a borecetet, a fehér bort sóval, borssal alaposan beforraljuk és leszűrjük. Egy keverőtálban vízfürdőn 4 tojás sárgáját a bors sűrítménnyel és 3-4 evőkanál vízzel habosra gőzölünk. Citromlével, sóval ízesítjük és cayennei borssal, vágott friss tárkonnyal és turbolyával fűszerezzük.

vissza a listára