Sertésszűz mángolddal

Elkészítés

A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, és mindkét oldalukon sózzuk, borsozzuk. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat vagy a zsírt, és a húst mindkét oldalán két 2 percig pirosra pirítjuk, majd kiszedjük a serpenyőből és félretesszük.

Újabb adag olajat öntünk a serpenyőbe, rádobjuk a durvára aprított fokhagymát és a karikára vágott újhagymát, 2-3 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk feldarabolt mángold leveleket is.

Kiszedjük a mángoldot, a serpenyőbe tesszük a vajat, felolvasztjuk és hozzáadjuk a lisztet. Kissé lepirítjuk, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a bort.

Felére forraljuk, hozzáadjuk az alaplevet is, majd zsályával, mustárral, sóval, borssal és a friss tárkonnyal ízesítjük. (Igény szerint natúr, tartósítószermentes zöldségalapú „ízfokozó” krémet is használhatunk.)

A tejfölt a legvégén keverjük hozzá, összemelegítjük és visszatesszük a serpenyőbe a mángoldot, végül a hússzeleteket is.

Főtt, pirított parázsburgonyával kínáljuk.

vissza a listára