Sörös scones, sörpárlatos dzsem

Elkészítés

Dzsem: a barackokat fél percre leforrázzuk, hogy könnyen lejöjjön a héja. Miután meghámoztuk kimagozzuk, és nagyobb darabobkan lábosban főzni kezdjük, olykor megkeverjük. 3 kg barackhoz kb 20 dkg (barna)cukrot adunk, miután a a barackok kissé összeesnek, kis citromot adunk majd hozzá. A lekvárhoz rozmaringot adunk – egyben 1-2 szálat, még pár percig a főzzük lekvárt, majd levesszük a tűzről és kb. fél citrom levét belecsavarjuk. Hozzáadunk fél dl sörpárlatot, átkavarjuk a lekvárt és kivesszük rozmaringot.

Scone: serpenyőben lepirítjuk a törökmogyorót. 20dkg sima liszthez 5dkg rozslisztet, sütőport, barnacukrot, csipet sót adunk. A hideg vajat belemorzsoljuk, kevés tejszínnel összegyúrjuk. Hozzáadunk kevés sört és a kissé aprított mogyorót és tovább gyúrjuk. Lisztezett deszkára rakjuk a tésztát, korongot gyúrunk, azt sodrófával kissé lapítjuk, majd 8-felé vágjuk. Az így kapott szeleteket sütőpapírra helyezzük és sütőben 180 fokon 25 percig sütjük.

Elkészültek a scone-ok, a lekvárt rákenve fogyasztjuk.

vissza a listára