Spenótos riccotás gnocchi

Elkészítés

A szobahőmérsékletű tojásokat nagyon meleg vízben nagy lángra feltesszük főzni, és forrástól számítva 3,5 perc múlva kiszedjük és jeges vízben hűtjük.

Az olajat a bazsalikommal alaposan leturmixoljuk, majd finom lyukú szűrőn leszűrjük.

Megtisztítjuk a tojásokat, és egy edényben a fűszeres olajjal bepácoljuk.

A tésztához összekeverjük a hozzávalókat, sózzuk és reszelt szerecsendióval fűszerezzük. A burgonya és a spenót nedvességétől függően, elképzelhető, hogy még szükségünk lehet keményítőre és zablisztre. Kb. 1,5 dkg-os, egyenlő darabokra formázzuk a tésztát, majd két perc alatt sós, forrásban levő vízben megfőzzük, alaposan lecsepegtetjük, és egy forró serpenyőben olajon vagy vajon kissé átforgatjuk, átpirítjuk, zsályalevéllel fűszerezzük, és a melegítést a parmezánnal fejezzük be.

Tálaláskor tányérokra szedjük a tésztát és az elfelezett tojásokat, majd a retket összekeverjük a zöldfűszerekkel, ízesítjük a hozzávalókkal, és ezt a salátát is ízlésesen elrendezzük a tányéron.

vissza a listára