STEAK ÁZSIA IHLETÉSŰ KRUMPLIVAL, SÖRTÉSZTÁBAN SÜLT CERUZABABBAL, ZÖLDBORS MÁRTÁSSAL

Elkészítés

A húst előre kivesszük a hűtőből.
A sörtésztához a tojásfehérjét és a sárgáját különválasztjuk. A fehérjét félkemény habbá verjük, félretesszük. A sárgájához hozzáöntünk egy kevés világos sört majd egy kevés lisztet, sót és borsot. A felvert habot óvatosan a tésztához keverjük, így könnyű marad a panír.
A ceruzababokat megforgatjuk a sörtésztában majd bő olajban kisütjük.

A zöldbors mártáshoz a borsot kevés olajos vajon megpirítjuk. Miután kicsit kipattogott a bors, egy korty fehérbort és egy kis dijoni mustárt is hozzáöntünk. Miután egyet rottyan hozzáöntünk 2 dl tejszínt és egy csokor apróra vágott petrezselymet. Sóval, borssal ízesítjük.

A krumplit apró kockákra vágjuk és kevés zsiradékon egy nagyobb serpenyőben vajon pirítani kezdjük.Amikor elkezd puhulni, hozzáadunk kevés szója és teriyaki szószt, aprított paprikát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ey csipet cukrot is teszünk hozzá.

A bacon csíkokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a sütőbe tesszük és magas fokozaton megsütjük. Miután megpirult apróra vágjuk és morzsaként használjuk a húsra..

A hús sütés előtt mindenképp szobahőmérsékletű legyen. Tálalás előtt mindkét oldalán megpirítjuk olajon egy hőálló tepsiben, majd mellé teszünk vajat, fokhagymát és a sütőbe tesszük néhány percre.

vissza a listára