Sült cékla fűszeres palacsintán, füstölt lazaccal

Elkészítés

A céklákat alufóliába csomagoljuk és forró (200 fokos) sütőben 40 perc alatt puhára sütjük. Ha kihűltek, meghámozzuk őket és vékonyan felszeleteljük.

A zöldfűszereket felaprítjuk. A vajat egy nagy serpenyőben felolvasztjuk, majd keverőtálba öntjük. A serpenyőben maradt zsiradékon fogjuk kisütni a palacsintákat.

A lisztet összekeverjük a sóval, sütőporral, az olvasztott vajjal és a tojással. Hozzáadjuk a sót, a tejet és a zöldfűszereket. Evőkanálnyi adagokat teszünk a felforrósított serpenyőbe, amibe előtte egy nagyon kevés olajat öntünk, hogy a vaj ne égjen meg. Kisütjük a palacsintákat.

A tejfölt elkeverjük a reszelt narancshéjjal. Minden palacsintára teszünk egy kiskanál tejfölt, 1-2 szelet céklát, lazacot és kevés citromot vagy narancsot. Megszórjuk finomra aprított zöldfűszerrel és előételként kínáljuk.

vissza a listára