Kapcsolódó műsor:
Szezonról Szezonra
1. évad 15. rész
Elkészítés
A káposztát gerezdekre vágjuk, ügyelve arra, hogy a nagyobb szeretek egyben maradjanak, ne essenek szét. A torzsáját ne vágjuk ki, csak a nagyon fás végét távolítsuk el.
Egy nagy serpenyőben kevés olajat és vajat hevítünk, beletesszük a káposztagerezdeket és mindkét oldalukon szép aranybarnára pirítjuk őket. Közben sózzuk és borsozzuk őket.
Ha megpirult káposztákat kiszedjük a serpenyőből, egy sütőpapírra leterített tepsire tesszük és 180 °-os sütőben teljesen puhára sütjük őket.
A morzsához a serpenyőben maradt olvasztott vajat összekeverjük a panko morzsával, a reszelt parmezán sajttal, és ízesítjük egy citrom reszelt héjával egy kevés chili pehellyel és mozsárban durvára tört koriander maggal és egy kevés sóval.
A megpuhult káposzta szeletekre púpozzuk a morzsát, lenyomkodjuk rajta és 7-8 percre visszatesszük a sütőbe hogy a morzsa is megpiruljon.
A tejfölt a citrom levével, egy gerezd finomra reszelt fokhagymával, füstölt paprikával, sóval és zöldfűszerekkel ízesítjük, és a ropogósra sült káposzta mellé kínáljuk.