SVÁBY-FÉLE PÁSZTORTARHONYA

Elkészítés

A pásztortarhonya elkészítéséhez a hagymát és a krumplit megpucoljuk, apróra vágjuk. A kolbászt tetszőleges vastagságú karikákra vágjuk.

A tarhonyát az előre felforrósított olajban megpirítjuk, majd az apróra vágott hagymát ezen az alapon megdinszteljük. Levesszük a tűzről. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, ízlés szerint.

Ezután mehet bele a krumpli és kolbász, csirkehús, majd annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje az egészet, de ez a mennyiség legyen kétszer annyi, mint amennyi tarhonyát használtunk. Időközönként keverjük meg.

Amikor a víz kezd elforrni róla, fedjük le, és alacsony hőmérsékleten pároljuk addig, amíg a tarhonya megpuhul. Nem kell, hogy teljesen száraz legyen, a krumpli és a tarhonya úgyis felszívja azt a kicsit, ami marad.

vissza a listára