Szalontüdő

Elkészítés

A szívet és a tüdőt félig előfőzzük, visszahűtjük, nagyobb hörgőket kivágjuk, kisujjnyi csíkokra daraboljuk. Kevés olajon karamellizált cukorban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát és a reszelt zöldségeket. Hozzáadjuk a darabolt capri bogyót és csemege uborkát, megszórjuk fűszerpaprikával, majd kevés főzőlével, illetve vízzel felengedjük. Visszaforraljuk, majd kiveszünk belőle annyit, amennyire a csíkozott csirkemellhez szükségünk van. A nagyobbik feléhez hozzáadjuk a tüdőt, szívet, felengedjük. Mustárral, citromlével és ízlés szerint fehér borral ízesítjük. Sózzuk, őrölt borssal és babérral fűszerezzük. Amikor puhára főtt tejföllel, esetleg kevés liszttel behabarjuk.

 

A kockára vágott zsemlét megpirítjuk. A tojásokat 3-4 evőkanál vízzel és a zsír nagy részével simára keverjük. A finomra vágott vöröshagymát lepirítjuk, hozzáadjuk a petrezselymet, majd ezt az egészet összeforgatjuk, sózzuk, borsozzuk és annyi lisztet adunk hozzá, hogy egy formázható masszát kapjunk. Nem hagyjuk állni, azonnal forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk és néhány perc alatt készre főzzük.

vissza a listára