Szardellás, brokkolis spagetti

Elkészítés

A fagyasztott brokkolit 3 kanál olajon kis lángon, fedő alatt pároljuk egy serpenyőben. A tészta sós vizébe 200 gr brokkolit teszünk, kb 5 percig főzzük, majd beletesszük a tésztát. Az időközben megfőtt tészta vizéből is adunk a serpenyőben párolódó brokkolihoz. Amikor a fagyasztott brokkoli teljesen felengedett, hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket és együtt főzzük őket kevés ideig. Hozzáadjuk a szardellafilét is, sózzuk, borsózzuk, és addig főzzük, amíg krémes állaga lesz, de néhány brokkolirózsát tegyünk félre, hogy nagyobb darabok is legyenek a szószban. A megfőtt tésztát és darabos brokkolit a brokkoliszószhoz adjuk, néhány percig főzzük, majd levesszük a tűzről, és egy kanál olajat adunk hozzá. Jól összekeverjük és tálaljuk, ízlés szerint pecorino sajtot is lehet rá szórni.

Fotó: Sándor Katalin

vissza a listára