Szeri kása

Elkészítés

Egy üstben bő vizet forralunk. Amikor lobog, beletesszük a megtisztított belsőségeket, és fedő alatt kb. fél órán át főzzük. Ekkor három evőkanál sót keverünk bele, és további fél órát főzzük. Elsőként a máj puhul meg, azt kiszedjük, a többit tovább rotyogtatjuk.

A vöröshagymát felkockázzuk, és a zsírban megdinszteljük.

A megfőtt húsokat kiszedjük, és kisebb darabokra vágva, a párolt hagymával együtt ledaráljuk.

Az abaléből 6-8 litert kiveszünk, abban kifőzzük az előző este már beáztatott darát. Amikor már sűrűsödik, beleborítjuk a darált hagymáshúst, majd fűszerezzük a majoránnával, sóval, borssal, fűszerpaprikával. Utoljára kerül bele az átkevert vér. Ízlés szerint sózzuk, és állandóan kevergetve addig főzzük, amíg besötétedik, barna színe lesz.

vissza a listára