Tavaszi kenyérsaláta spárgával és mentával

Elkészítés

A kenyeret falatnyi darabokra vágjuk. Egy serpenyőben felhívtjük az olajat és a vajat és kenyérdarabokat egy kevés sócal vagy zöldfűszersóval aranybarnára pirítjuk.

A spárgákat megmossuk, fás végeiket letörjük, ezeket nem használjuk fel. Néhány szálat zöldséghámozóval vékony szeletekre, forgácsokra vágjuk. A többit falatnyi darabokra aprítjuk és egy serpenyőben, kevés olajon, folyamatosan rázogatva, magas lángon körbe pirítjuk. A végén a felszeletelt fokhagymát is hozzáaduk.

Az öntethez a fokhagymát nagyon finomra felaprítjuk vagy pépesre zúzzuk mozsárban, majg a többi hozzávalóval simára keverjük.

Az öntet egy részét a pirított kenyérrel és a salátalevelekkel összeforgatjuk. Beletépkedjük a zöldfűszereket, hozzáadjuk a spárgát, mindkét formájában, a zöldborsót és a szeletelt kígyóuborkát, és alaposan összeforgatjuk.

7 perces tojással tálaljuk.

vissza a listára