Kapcsolódó műsor:

Szezonról Szezonra
1. évad 6. rész
Elkészítés
A kenyeret falatnyi darabokra vágjuk. Egy serpenyőben felhívtjük az olajat és a vajat és kenyérdarabokat egy kevés sócal vagy zöldfűszersóval aranybarnára pirítjuk.
A spárgákat megmossuk, fás végeiket letörjük, ezeket nem használjuk fel. Néhány szálat zöldséghámozóval vékony szeletekre, forgácsokra vágjuk. A többit falatnyi darabokra aprítjuk és egy serpenyőben, kevés olajon, folyamatosan rázogatva, magas lángon körbe pirítjuk. A végén a felszeletelt fokhagymát is hozzáaduk.
Az öntethez a fokhagymát nagyon finomra felaprítjuk vagy pépesre zúzzuk mozsárban, majg a többi hozzávalóval simára keverjük.
Az öntet egy részét a pirított kenyérrel és a salátalevelekkel összeforgatjuk. Beletépkedjük a zöldfűszereket, hozzáadjuk a spárgát, mindkét formájában, a zöldborsót és a szeletelt kígyóuborkát, és alaposan összeforgatjuk.
7 perces tojással tálaljuk.