Tejben főtt sertés lapocka

Elkészítés

A húst minden oldalán megsózzuk. Egy hegyes késsel kis bemetszéseket ejtünk rajta és megtűzdeljük fokhagyma gerezdekkel.

Egy nagy serpenyőt felhevítünk, kevés olajat öntünk bele és minden oldalán körbe pirítjuk a lapockát. Egy fej fokhagymát ketté vágunk, ezt is lepiríjuk bágott oldalával lefelé. A húst és a fokhagymát áttesszük egy nagyobb hőálló edénybe, ráöntjük a tejet, beleszórjuk a zsályaleveletek, a citrom héját és a csilit. 170 fokra előmelegített sütőben 2,5-3 órát sütjük, fél óránként forgatva a tejben. Akkor jó, ha a hús omlósra sül és a tej karamellizálódik. Ha elkészült, kivesszük a tejből és 10 percig pihentetjük a húst mielőtt felszeletelnénk. A fokhagymagerezdeket a tejbe nyomkodjuk, a zsályát kiszedjük és a mártást botmixerrel simára turmixoljuk.

vissza a listára