Teramói palacsintalasagna sült padlizsánnal

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200C fokra. A palacsintát, a paradicsomszószt és a grillezett zöldségeket korábban elkészíthetjük. A lasagnét egy 30×20 cm-es, magasfalú, kivajazott tepsiben rétegezzük. A legaljára kb. 1 dl paradicsomszószt öntünk, erre ráfektetünk 8 darab palacsintát úgy, hogy a palacsinták szélei kilógjanak a tepsiből. Erre kanalazzuk a paradicsomszósz felét, majd jöhet a sült padlizsán és cukkini fele. Megszórjuk a parmezán felével, elosztjuk rajta az apró darabokra vágott mozzarella felét, majd meglocsoljuk a tejjel elkevert tojás felével. Beterítjük 4 további palacsintával, majd ugyanilyen sorrendben beletesszük a többi hozzávalót. Ha minden a tepsiben van, az egész közepére 2 palacsintát helyezünk, és ráhajtjuk a szélén kilógó palacsintákat. Meghintjük a reszelt parmezánnal. A forró sütőben kb. 35 percig sütjük, szeletelés előtt picit hűlni hagyjuk.

vissza a listára