TOJÁSSÁRGÁJÁVALTÖLTÖTT RAVIOLI BARNÍTOTTT VAJJAL, PIRÍTOTT ZSÁLYALEVÉLLEL

Elkészítés

A tésztához a lisztet a tojásokkal összegyúrjuk. Addig gyúrjuk, amíg ruganyos nem lesz (akár 10 perc), majd felhasználásig, legalább 30 percre, de maximum 8 órára, a hűtőbe tesszük pihenni.
A töltelékhez a ricottát keverőtálba tesszük, villával összetörjük. Ráreszeljük a parmezánt, hozzáadjuk a sót és a frissen reszelt szerecsendiót, összedolgozzuk, habzsákba tesszük és felhasználásig a hűtőbe tesszük.
A vajat lábasba tesszük, felolvasztjuk és közepesen erős láng felett melegítjük. Ha felhevült, beletesszük a zsályaleveleket és ropogósra sütjük őket. A zsályát kiszedjük, a vajat tovább melegítjük, amíg dió illata lesz és kissé megbarnul, de nem ég meg. Lehúzzuk a tűzről és félretesszük.
A pihent tésztát tésztagéppel kinyújtjuk (minden fokozaton 6-1-ig). 6 db raviolit készítünk: egy adag tésztára egy akkora gyűrűt nyomunk a ricottás töltelékből, ami pont körülölel egy tojássárgáját. A közepére teszünk egy tojássárgáját, a tészta szélét megkenjük felvert tojással, majd lefedjük egy másik tésztalappal. Kinyomkodjuk a levegőt a ravioliból, megformázzuk és ezt a műveletet még ötször megismételjük. A raviolikat forrásban lévő, sós vízben kifőzzük – egyszerre 1-2 darabot, majd barnított vajjal, pirított zsályalevéllel és frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.

vissza a listára