Töltött káposzta, ahogy én tanultam

Elkészítés

A lecsós alaphoz feldaraboljuk a szalonnát, kolbászt, paprikát és paradicsomot. A húsokat elkezdjük pirítani egy kis zsíron, hozzáadjuk a zöldségdarabokat. Fűszerezzük egy-két csipetnyi csomborral, pirospaprikával, rárakjuk a savanyúkáposztát és alaposan átkeverjük. Szükség szerint felengedjük egy kevés vízzel és főni hagyjuk.

A töltelék: megfőzzük a gerslit sós vízben. Egy keverőtálba rakjuk a darálthúst és a gerslit kb 1:1 arányban, fűszerezzük egy csipet csomborral, sózzuk, borsozzuk és kézzel összegyúrjuk.

A savanyított káposztafejről lefejtjük a leveleket – a nagyobbakat hosszanti irányban kettévághatjuk. A levelekbe töltjük a fűszerezett hús és gersli keveréket és lábasba rétegezzük az elkészített alappal úgy, hogy a legtetejére is kerüljön a lecsós alapból, hogy a kiszáradást megelőzzük. Ha kell, vízzel vagy alaplével kissé felöntjük és főzzük, míg a töltelékek meg nem puhulnak. Sok tejföllel, szórt paprikával és petrezselyemmel tálaljuk.

vissza a listára