Túrós, fetás burek

Elkészítés

A túrót és a fetát egy közepes méretű tálba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, 4 tojássárgáját és a durvára aprított metélőhagymát. Enyhén sózzuk, majd megtöltjük vele a réteslapokat.

Két lapot egymás mellé helyezünk úgy, hogy körülbelül a lapok negyede lefedje egymást. Az egészet megkenjük olvasztott vajjal, majd egy vékony csíkban rátesszük a tölteléket.

Óvatosan feltekerjük, és csigát formázunk belőle, amit egy sütőpapírral lefedett tepsire teszünk. Annyi tekercset készítünk, hgy egy 24 cm-es sütőformát tele tudjunk vele rakni szorosan (kb. 3).

A tetejét megkenjük a maradék olvasztott vajjal. 200 fokra előmelegített sütőben 30‒35 perc alatt készre sütjük.

vissza a listára