Újburgonya saláta fetával és zöldborsóval

Elkészítés

A burgonyákat megtisztítjuk, egy hőálló tálba tesszük, sózzuk és meglocsoljuk olíva olajjal. 200 fokra előmelegített sütőben krémesre sütjük.

A bacont pirosra sütjük egy serpenyőben. A sült szalonnát félretesszük, a zsírját felhasználjuk az öntet készítéséhez. Keverőtálba tesszük a bacon zsírját, hozzáadjuk a mustárt, az almaecetet, a citromlevet és a sót, összekeverjük.

A kisült, langyos burgonyákat nagyobb falatnyi darabokra vágjuk és összeforgatjuk az öntet felével. A zöldborsót a serpenyőben maradt zsiradékon átpirítjuk és a burgonyához adjuk. A zöldfűszereket nagyobb darabokra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk és ezeket a salátához keverjük. Végül megszórjuk a nagyobb darabokra vágott ropogós baconnel és rámorzsoljuk a feta sajtot. A maradék öntettel is meglocsoljuk.

vissza a listára