Vagdalt, törtburgonya

Elkészítés

A darálthúsra szórunk 1 evőkanál cukrot, sózzuk, ráöntünk 200 ml vizet és az egészet alaposan összekeverjük majd másnapig a hűtőbe tesszük. A pihentetett darálthúshoz adjuk a többi hozzávalót és alaposan összekeverjük.
Egyik kezünket bevizezzük, a másik tenyerünkre teszünk egy keveset a darálthúsból és fokozatosan teszünk rá a csuklónkig így az egyik kezünkön lesz egy húshenger, amit toboz alakúra formázunk. A szabad nedves kezünkkel szépen elsimítjuk és óvatosan a sütőformába tesszük, ahol a másik felét is elsimítjuk. Ezután alá öntünk 200 ml vizet, lefedjük és kb. 40 percig sütjük a 200 °C fokra előmelegített sütőben. Eztuán levesszük a fedőt és további 10-20 percig sütjük, hogy szép kéreg képződjön.

TÖRTBURGONYA

Elkészítés:
A burgonyát sós vízben puhára főzzük, leöntjük a vizet és összetörjük. Ezután belekeverjük a vajon megpirított hagymát, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az újhagymát.

vissza a listára