Vega rakott zöldbab

Elkészítés

A zöldbabot lobogó sós vízben 2 percig főzzük, majd leszűrjük.
A gombát feldaraboljuk és nagy serpenyőben az olajon, magas lángon lepirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a finomra tört fokhagymát, majd amikor már aranybarna, levesszük a tűzről. Összekeverjük a főtt bulgurral. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

A besamelhez a vajat egy kisebb edényben felhevítjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Habverővel csomómentesre keverjük, és több adagban felöntjük a tejjel. Minden adag után simára keverjük, és megvárjuk, amíg besűrűsödik. Ha elértük a kívánt állagot, azaz nem túl folyós már a mártás, fűszerezzük, sóval, borssal, és belekeverjük a reszelt sajtot is.

Egy nagyobb hőálló tepsit kivajazunk, lerétegezzük a babot, a gombás bulgurt és a spenótos besamel mártást több lépcsőben. A tetejétre besamel és reszelt parmezán kerül.

180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, amíg a tetején lévő sajt szépen megpirul.

vissza a listára