Vega taco sült karfiollal

Elkészítés

A salsához az ananász, a csilit, a koriandert, a lilahagymát és a fokhagymát finomra daraboljuk és összekeverjük. Meglocsoljuk a lime levével és félretesszük.

A karfiolt kis rózsákra szétszedjük. A lisztet összekeverjük a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a tejet, csili szószt, az olajat és a mézet. Sűrű palacsintatészta állagú masszát kapunk. Ebbe mártjuk a karfiol rózsákat, majd sütőpapírral leterített tepsire tesszük. Mellé rakjuk a feldarabolt édesburgonyát, ezt sózzuk, borsozzuk és kevés olajjal meglocsoljuk. s 200 fokra előmelegített sütőben ropogósra sütjük.

A taco összeállításához egy puha tortillába teszünk sült karfiolt, édesburgonyát, pár szelet avokádót, egy evőkanál babkonzevret vagy főtt babot és ananász salsát.

vissza a listára