Zöld currys húsgombócok zöldséggel, naan kenyérrel

Elkészítés

A darált húst finomra vágott vöröshagymával, sóval, borssal alaposan összedolgozzuk. Gombócokat készítünk belőle. Kevés olajban pirosra sütjük és félretesszük. A gyömbért, az újhagymát, fokhagymát, a chili paprikát, a citromfüvet, a petrezselymet, a mentát és 2 csomag friss koriandert kevés sóval, borssal alaposan összeaprítunk. Az aprított masszát olajban elkezdjük pirítani. Hozzáadjuk a halszószt, az alaplevet és a kókusztejjel beforraljuk. Beletesszük a sült húsgombócokat és néhány percig együtt főzzük. Az élesztőt kevés cukorral, kevés langyos vízben felfuttatjuk és alaposan összedolgozzuk a liszttel, a joghurttal, a sütőporral, az olajjal és megsózzuk. A tésztából vékony lepényeket készítünk és száraz, forró serpenyőben pirosra sütjük. A paprikát, a cukkinit és a padlizsánt vékonyra szeleteljük és rost lapon kevés olívaolajjal pirosra sütjük.

vissza a listára