Zsemlyepuding borsodóval

Elkészítés

A zsemléket felkockázzuk és a tejbe áztatjuk. A tojássárgáját a porcukorral kihabosítjuk, majd belekeverjük a vaníliás cukrot és a mazsolát. Hozzáadjuk a vajat és a mandulát, végül pedig a lisztet és az áztatott zsemléket. A fehérjéket habbá verjük, majd a tojásos keverkéhez forgatjuk. Egy nagyobb textilszalvétát vagy kisebb asztalterítőt vastagon bekenünk zsírral vagy vajjal. A zsemletésztát a közepébe öntjük, a textilt összefogjuk, megkötözzük és fakanálra akasztva forrásban lévő vízbe lógatjuk. 35-45 percet főzzük.

A bort feltesszük forrni a citromhéjjal, fahéjjal, és ízlés szerint egyéb fűszerekkel. Egy fémátálban kihabosítjuk a tojássárgáját a cukorral gőz fölött, majd ha már kifehéredett, nagyon lassan hozzácsurgatjuk a bort. Folyamatosan keverjük, amíg fel nem veszi a folyadékot. Szeletekre vágva vagy kanállal egy darabot lehasítva, a mártással tálaljuk.

vissza a listára