Kapcsolódó műsor:

Kedvenceink Kedvencei
1. évad 20. rész
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 130 fokra, és amíg melegszik előkészítjük a bőr nélküli lazacot a sütésre.
Mustárt, mézet, balzsamecetet a narancs levét összekeverjük, csipkedünk bele friss kakukkfű leveleket, sózzuk, borsozzuk. Vajon hosszanti csíkokra vágott póréhagymát barnulásig pirítunk. Közben a lazacot bekenjük a mézes mustáros páccal, és előkészítjük a „csomagot”. Sütőpapírra először a póréhagyma kerül, majd erre a lazac, kerülhet még bele egy-két ág kakukkfű és pár karika narancs. Ezután a papírt felülről is ráhajtjuk, az oldalait is behajtjuk, és tűzőgéppel körbe tűzzük, hogy sehol ne jöhessen ki a levegő és a meleg. 25-30 perc alatt a lazacot a 130 fokos sütőben készre sütjük.
Wossala Rozina receptje
(Fotó: Sándor katalin)