Fetás spenótos quiche

Elkészítés

Keverőgépben a lisztet és a sót a vajjal összekeverjük, amíg a vajdarabkák egészen aprók lesznek. A hideg vizet kanalanként adjuk hozzá, amíg a tészta összeáll, de nem ragacsos. Gyorsan labdává gyúrjuk és fóliába tekerve lehűtjük. Fél óra múlva kinyújtjuk a tésztát, kerek piteformába tesszük, megszurkáljuk és újabb fél órára a mélyhűtőbe tesszük. A tésztát 190 fokra előmelegített sütőben elősütjük (lencsével vagy más nehezékkel, majd ha már aranybarna a széle, 5 percig a nehezék nélkül is).

A tötelékhez a pórét és a fokhagymát 2 evőkanál olív olajon megpároljuk. A spenótot lobogó, sós vízben 1 percig blansírozzuk, majd leszűrjük és alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet.

A krémsajtot a tejszínnel kikeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a morzsolt fetát, a pirított fenyőmagot majd összekeverjük a spenóttal. Ezt a tésztára terítetjük és 35 perc alatt készre sütötjük. Szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.

vissza a listára