Kapcsolódó műsor:
Vendy És Adam Cseh Konyhája
1. évad 13. rész
Elkészítés
A sertés szűzérméket kiklopfoljuk, megszórjuk sóval és borssal, majd serpenyőben hirtelen megpirítjuk. Sütőtálba tesszük a hámozott, gerezdekre vágott krumplit, és a répa karikákat. Adhatunk még hozzá a kedvenc zöldségeinkből (bab, hagyma stb.) A zöldségkeveréket megszórjuk sóval és őrölt paprikával és összekeverjük. Adjunk hozzá csíkokra vágott szalonnát, amitől ízletes és illatos lesz az étel. Ebbe a keverékbe tesszük a megpirított hús szeleteket. Az egészet leöntjük a páccal és 200 °C fokos sütőben kb. 10 percig sütjük. Majd felöntjük kis vízzel és addig sütjük tovább, míg a hús és a zöldségek is megpuhulnak.
Fotó: Sándor Katalin