Kapcsolódó műsor:
A Boldogság Receptjei
1. évad 1. rész
Elkészítés
A megtisztított kacsacombokat besózzuk és egy mély üvegedénybe helyezzük. 8-10 fokhagyma gerezdet vékony karikákra vágunk, majd a combokra és mellé helyezzük. Friss rozmaring száráról a leveleit lehántjuk, és a húsokra tesszük.
A kacsazsírt langyosra hevítjük és a fűszerezett húsra öntjük úgy, hogy a húst ellepje a zsír.Sütőbe tesszük és szigorúan 80 fokon kb. 2 és 1/2 -3 óráig konfitáljuk.
Közben elkészítjük a köretet, a stircelt burgonyát. A 30 dkg, héjában főtt, lehűtött burgonyát durvára reszeljük, az 1 fej vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, majd kevés libazsíron lepirítjuk először a hagymát, majd a burgonyát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.