WOKOS KACSAMELL PIRÍTOTT ZÖLDSÉGEKKEL ÉS TOJÁSOS RIZZSEL

Elkészítés

A kacsamellről óvatosan lehúzzuk a hájas bőrt. Azt apró kockákra vágjuk, a wokba dobjuk és ropogósra sütjük. Kiszedjük a pörcöt és félretesszük.
A húst vékony szeletekre vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk.
A wokban maradt zsiradékhoz még egy kevés olajat adunk, felforrósítjuk, rátesszük a hússzeleteket, megborsozzuk, és magas lángon minden oldalán körbepirítjuk. Kiszedjük a wokból, és félretesszük.
A maradék olajat is a wokba öntjük, rádobjuk a rózsáira szedett brokkolit, lepirítjuk, majd mellé dobjuk a feldarabolt póréhagymát, a finomra vágott fokhagymát, a csilit, a gyömbért és a cukorborsót. Tovább pirítjuk, majd mehet a wokba a szójaszósz és a méz is.
Visszatesszük a húst, és együtt 2-3 percig pároljuk. A spenótot csak a legvégén adjuk az ételhez, hogy a levelek éppen csak összeessenek. A korianderrel és a kesudióval megszórva tálaljuk. Pirított rizst adunk mellé.
A pirított rizshez a rizst lobogó sós vízben puhára főzzük (ugyanúgy, mintha tésztát főznénk). Leszűrjük és lecsepegtetjük. Egy nagy serpenyőbe öntjük az olajat, felhevítjük.Rátesszük a lecsepegtetett rizst és kevergetés nélkül pirítjuk 2-3 percig, hogy az alja megpiruljon. Összekeverjük és további 3 percig néha megkeverve, pirítjuk.
A tojásokat egy kis tálkában felverjük, enyhén sózzuk. Félretoljuk a rizst a serpenyőben. Mellé öntjük a tojást, lágy rántottát készítünk, majd óvatosan összeforgatjuk a rizzsel. Enyhén sózzuk, borsozzuk.

vissza a listára