Kínai mogyorós csirke

Elkészítés

A húst nagyon apró kockákra vágjuk. A sötét és világos szójaszószból, és a kínai főzőborból pácot készítünk, amibe beletesszük az összeaprított húst. A kíni főzőborból, rizsecetből, két tojásfehérjéből, sóval, borssal, szárított chilivel egy szószt keverünk. Összevágjuk a zöldségeket, az újhagymánál kezeljük külön a fehér és a zöld részét. A wookba beöntjük a bepácolt csirkét a páclevével együtt. Hozzá tesszük az apróra vágott hagyma fehér részét. Összeforgatjuk. pár percig így pirítjuk, majd hozzáadjuk a szószt, és beleszórjuk az összes összeaprított zöldséget, majd hozzáadjuk a pörkölt sósmogyorót. Az, hogy uborkát teszünk-e hozzá, az egyéni döntés. amint a csirke átsült készen van az étel, ami roppanós. Párolt rizzsel tálaljuk.

vissza a listára