TV Paprika Logo

Töltött padlizsán friss zöldségekkel és túróval

Elkészítés

A padlizsánokat hosszában félbevágjuk és óvatosan kikaparjuk, körülbelül 1 cm-es peremet hagyva. A kikapart belsőt apróra vágjuk és félretesszük a töltelékhez.
A padlizsán belsejét megszórjuk sóval és hagyjuk lecsöpögni egy papírtörlőn 30 percig a keserűség eltávolítása érdekében. Ezután öblítsük le és szárítsuk meg.
A töltelék elkészítése: egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát. Pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a paprikát, a cukkinit és az apróra vágott padlizsánbelsőt. Közepes lángon pároljuk, amíg megpuhulnak és kifejlődnek az ízek. Adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot, a kakukkfüvet, valamint egy kevés sót és borsot. Főzzük tovább, amíg a paradicsom levet enged és besűrűsödik.
Adjuk hozzá a verjust és szükség esetén egy teáskanál mézet a savasság kiegyensúlyozására. Főzzük még néhány percig, amíg sűrűsödik.
Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a morzsolt túrót, a petrezselymet és a bazsalikomot. Alaposan keverjük össze.
A padlizsán feleket megtöltjük a zöldséges-túró keverékkel. Szórjuk meg reszelt sajttal.
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A töltött padlizsánokat tegyük egy olajjal kikent sütőformába és süssük 30-35 percig, vagy amíg a padlizsán megpuhul és a sajt megolvad, aranybarna lesz.
Melegen tálaljuk, friss zöldfűszerekkel díszítve. Főételként vagy köretként is fogyasztható.

vissza a listára